Sport in Florida

Voor de sportieve reiziger heeft Florida veel te bieden. Met name watersporten, golfen en diepzeevissen zijn populair.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met name kanoën en kajakken zijn populair in Florida, omdat de staat over zeer mooie natuurgebieden beschikt die uitermate geschikt zijn om per kano of kajak te verkennen. De Everglades en de Keys lenen zich bij uitstek voor mooie kano- of kajaktochten. Surfen is niet zo populair in Florida, met name omdat er weinig golven zijn. De uitzondering hierop vormt Cocoa Beach, waar wel golven zijn en surfers komen hier om gebruik te maken van de gunstige omstandigheden. Windsurfen kunt u goed bij Fort Lauderdale, waar enkele surfcentra gevestigd zijn. Wanneer u van zeilen houdt, moet u beslist eens van Miami naar Key West, het meest westelijke gelegen eiland van de The Keys, varen. Langs de gehele Keys bevinden zich prachtige koraalriffen en deze vormen populaire bestemmingen voor duikers en snorkelaars. Bent u op één van de Keys maak dan van de gelegenheid gebruik om de onderwaterwereld te verkennen.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Florida is met zo’n 1250 golfbanen een fantastische golfbestemming. Van beginner tot professional, iedereen kan in Florida geschikte banen vinden. Echte liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de World Golf Hall of Fame in St. Augustine. De populairste golfbestemmingen in Florida zijn Naples, Orlando, West Palm Beach, The Villages, Fort Myers, Boca Raton en Sarasota. Bij deze steden ligt een groot aantal verschillende golfbanen, zodat u elke dag 18 compleet andere holes kunt lopen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Diepzeevissen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Diepzeevissen is enorm populair in Florida. Met name de wateren rond the Keys zijn geliefd onder de sportvissers. Op de eilanden, maar ook vanuit de kustplaatsen op het vasteland van Florida bieden tal van kleine bedrijfjes dagexcursies aan, waarbij u zelf een poging kunt wagen een spectaculaire vis te vangen. Gevangen vissen worden in de regel weer terug in het water gegooid. Schrikt u overigens niet van de prijzen, diepzeevissen is geen goedkope hobby. Wanneer u vissen leuk vindt, maar daar niet al te veel voor wilt betalen, kunt u bijvoorbeeld ook in de Everglades of de Biscayne Bay terecht. Uiteraard gaat het hier om een heel andere vorm van vissen, maar de liefhebber zal ook hiervan zeer zeker genieten.