Excursies in Florida

In Florida is zo veel te zien en te doen dat u door de bomen wellicht het bos niet meer kunt zien. Georganiseerde excursies kunnen een uitkomst bieden in het oerwoud aan mogelijkheden.

Everglades

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vrijwel elke reisbureau in Florida heeft een of meerdere excursies naar de Everglades in het aanbod opgenomen. Tijdens zo’n excursie gaat u de prachtige natuur van de River of Grass verkennen. De precieze inhoud van de excursie kan per aanbieder verschillen. Soms wordt een bezoek aan de Everglades bijvoorbeeld gecombineerd met een cruise in de Biscayne Bay. Andere aanbieders nemen u mee naar het Safari Park, waar u wildlife shows kunt bijwonen. Steevast op het programma staat in elk geval een tocht per airboat door de Everglades.

Kennedy Space Center

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een excursie naar het Kennedy Space Center behoort tot de populairste uitstapjes tijdens een bezoek aan Florida. Op een dagtrip naar het Space Center leert u van alles over de ruimtevaart. U zult veel zien en horen, maar ook van alles beleven. Tot het programma behoort ook een circa twee uur durende bustour, waarbij u een kijkje achter de schermen krijgt.

Bike&Roll Miami

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze excursie verkent u per fiets South Beach en Miami Beach. U fietst onder andere door het Art Deco District en krijgt onderweg de nodige informatie. In totaal legt u zo’n 8 km af, dus ook wanneer u geen geoefende fietser bent kunt u prima aan deze excursie deelnemen. Mocht u meer van Miami willen zien of absoluut niet van fietsen houden, dan kunt u ook een busexcursie boeken, tijdens welke u South Beach, Little Havana en het Financial District van Miama bezoekt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Key West

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een excursie vanaf Miami naar Key West is een absolute aanrader. Het gaat op deze dag niet alleen om de uiteindelijke bestemming, Key West, maar minstens zo zeer om de reis ernaar toe. U rijdt met de bus over 42 bruggen en passeert tientallen eilanden van de Keys, alvorens u bij Key West aankomt. Op Key West krijgt u meestal vrije tijd om het eiland zelf te verkennen. U kunt gebruik maken van de hop on-hop off bus, maar kunt er ook voor kiezen om te gaan snorkelen en de prachtige onderwaterwereld rond de Keys te verkennen. Sommige touroperators bieden de Key West excursie in een vaste combinatie met een snorkelexpeditie aan. In dit geval reist u meestal niet per bus naar Key West, maar vertrekt u vanaf Miama per zeilboot richting de Keys.

Zwemmen met dolfijnen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u er altijd al van gedroomd heeft eens met dolfijnen te zwemmen kunt u in Florida deze droom verwezenlijken. In Florida worden op diverse plekken zogeheten dolphin encounters aangeboden, die over het algemeen door touroperators ook in hun programma zijn opgenomen. Alvorens u het water ingaat en de mogelijkheid krijgt met de dolfijnen te zwemmen, ze te aaien en met ze te spelen, krijgt u de nodige informatie over de dieren en over wat u te wachten staat. Dolphin encounters zijn niet goedkoop. Rekent u op 100-150 euro. Voor kinderen liggen de prijzen meestal wat lager.