Miami

Prachtige stranden, opvallend modebewustzijn, kunst en design, indrukwekkende skyline, fantastisch uitgaansleven, dat en nog veel meer maken het multiculturele Miami tot ‘The Magic City’.

South Beach en Miami Beach

Denkt u aan Miami dan ziet u waarschijnlijk prachtige zandstranden met boulevards waarop mooie mensen in de nieuwste designkleding flaneren. Dit beeld past bij South Beach, de op een eiland voor de kust gelegen wijk van Miami. South Beach, SoBe, loopt van 5th street in het zuiden tot 26th street in het noorden van het eiland en hier komen modellen, toeristen en modekenners samen. Langs de kust bevinden zich kilometerslange, zeer druk bezochte stranden, met ter hoogte van 12th street het homostrand. South Beach staat bekend om de Art Deco architectuur die u overal langs Ocean Drive aantreft. In veel van deze Art Deco gebouwen bevinden zich nu mooie bars en restaurants, waaronder News Cafe , dat tot de populairste behoort. Voor een rondleiding langs de mooiste van in totaal zo’n 800 Art Deco gebouwen kunt u terecht bij het Art Deco District Welcome Center. Loopt u in elk geval door de Lincoln Road Mall, waar zich vele mooie winkels, heerlijke terrassen en leuke bars bevinden. Ook op straat gebeurt van alles en overal is wel wat te zien, niet op de laatste plaats de mensen. Bijzonder is het Wolfsonian dat zondermeer een bezoek waard is. U vindt hier een zeer grote collectie designvoorwerpen van het eind van de 19de en begin 20ste eeuw. Ten noorden van SoBe ligt Miami Beach, dat van 26th street tot 86th street doorloopt. Hier bevinden zich met name zeer veel restaurants en de stranden die in het zuiden in SoBe beginnen lopen langs de kust van Miami Beach verder. De noordelijkste stranden zijn over het algemeen het minst druk.

Downtown

Downtown Miami was jarenlang het zakelijke district van Miami en is zwaar in verval geraakt. Nu Miami zich steeds meer profileert als vooraanstaande kunst- en designstad wordt gepoogd ook Downtown Miami nieuw leven in te blazen. Dat dit niet van de ene op de andere dag gerealiseerd kan worden zult u zeker merken. Toch vindt u al enkele interessante stukken in Downtown. Flagler Street is de moeite waard met het Miami Dade Cultural Center, waarin zich vooralsnog het Miami Art Museum en History Miami bevinden. Het Art Museum verhuist binnenkort naar het Museum Park dat in het Bicentennial Park gecreëerd wordt. Ook het Miami Science Museum zal hierheen verhuizen. Nabij het Bicentennial Park ligt de American Airlines Arena, thuisbasis van basketbalteam Miami Heat. In de arena vinden ook regelmatig optredens plaats. Uitgaan in Downtown kunt u met name langs de South Miami Avenue.

Design District en Wynwood Art District

In deze wijk krijgt u een indruk van waar Miami als stad naar toe wil. Miami profileert zich al enige tijd als Kunst en Design hoofdstad en dat komt in deze wijk al goed tot uiting. De kleine wijk telt tal van galeries en interieurzaken.

Andere wijken

Leuke wijken om te verkennen zijn Little Havana, waar u zich, zoals de naam reeds doet vermoeden, even op Cuba waant. Salsa- en sonmuziek klinken vanuit de diverse bars, de geur van de Latijns-Amerikaanse keuken nodigt u uit een restaurant binnen te stappen en zelfs de sigarenfabrieken ontbreken niet. Little Havana ligt ten zuidwesten van Downtown Miami. Ook leuk vanwege de aantrekkelijke architectuur zijn Coral Gables en Coconut Grove. Deze wijken bieden bovendien uitstekende eet- en winkelgelegenheden.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Florida:

Foto’s van Miami

Ligging