Tampa (Bay)

Tampa is een grote stad gelegen aan de Golf van Mexico. In de stad is veel te doen en vervelen zult u zich hier niet gauw.

Water speelt een belangrijke rol in Tampa. De stad is aan een grote baai gelegen, waarop u bijvoorbeeld kunt kanoën, maar ook sportvissen is populair. Vanuit Tampa zijn allerlei waterexcursies te boeken. U kunt zeilexcursies op de Tampa Bay maken, waarbij u de kans heeft dolfijnen en zeekoeien te zien. Natuurliefhebbers kunnen een kanotocht op de Hillsborough rivier maken en voor hen die het leuk vinden eens wat anders te proberen zijn paddleboards te huur, waarbij u staande op een surfplank met een peddel vaart maakt en de Tampa Bay kunt verkennen. Uiteraard beschikt Tampa ook over enkele mooie stranden, maar de beste stranden bevinden zich iets verder van de stad, bijvoorbeeld bij St. Petersburg en Clearwater.

Attracties

Tampa beschikt over een aantal leuke attracties voor het hele gezin. De belangrijkste hiervan is Bush Gardens Tampa Bay. Bush Gardens is een mix van pret- en dierenpark. U kunt er achtbanen vinden, maar ook allerlei dieren leren kennen. Meer dieren vindt u in Tampa’s Lowry Park Zoo, The Florida Aquarium en in Big Cat Rescue. Leerzaam zijn bezoeken aan Museum of Science and Industry (MOSI) en het Tampa Bay History Center.

Downtown Tampa

Downtown is een levendige wijk van Tampa, waar onder andere de universiteit van de stad gelegen is. Voor toeristen is dit een populaire bestemming, omdat hier het Downtown Tampa River Arts District te vinden is. U treft hier onder andere het Tampa Museum of Art, het Straz Center for the Performing Arts en Tampa Theatre aan.

SoHo

SoHo is een afkorting van South Howard Avenue. Hier vindt u winkels, restaurants en zeer goede uitgaansgelegenheden. Wilt u een avond uit, dan zit u in SoHo goed. Ook hardlopers zullen zich hier thuis voelen, want de Bayshore Boulevard, helemaal in het zuiden van de wijk strekt zich kilometers lang langs de baai uit en is ideaal om uw kilometers te maken. Bern’s Steak House is voor iedere toerist overigens een verplicht nummer.

Channel District

Lekker winkelen, mensen kijken en als u wat meer actie behoeft, het water op in een kano of op een surfplank, dat zijn de mogelijkheden in Channel District. Op straat valt hier altijd wat te beleven. Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid om op een mooie boot te dineren.

Ybor City

In Ybor City vindt u een geheel andere kant van Tampa. Dit is de Latijns-Amerikaanse wijk van de stad. U kunt hier de beste sigaren kopen en genieten van een heerlijke kop koffie bij bijvoorbeeld El Molino Coffee en wanneer u van salsadansen houdt, zit u in Ybor City ook goed. ’s Avonds moet u op 7th avenue zijn, die bekend staat om het zeer diverse uitgaanspubliek dat zich hier vermaakt.

Westshore

Sportliefhebbers moeten zeker een uitstapje naar Westshore maken, want hier bevindt zich het Raymond James Stadium, thuishaven van de Tampa Bay Buccaneers, een NFL football team. Meerdere dagen in de week kunt u een rondleiding door het stadion krijgen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Florida:

Foto’s van Tampa

Ligging