Orlando

Orlando is een wereldbestemming voor pretparkliefhebbers. Bij de stad liggen Walt Disney World, Sea World en Universal Studios Florida.

Orlando trekt jaarlijks zo’n 50 miljoen toeristen, waarvan het overgrote deel uit de VS zelf komt en een even zo groot deel puur en alleen voor de pretparken komt. Hoewel die pretparken de grootste attracties van Orlando vormen, heeft de stad meer te bieden. De winkelmogelijkheden zijn uitstekend en ook het uitgaansleven is de moeite waard.

Pretparken

Walt Disney World is waarschijnlijk het bekendste pretpark ter wereld. Het totale gebied van WDW beslaat 120 km² en daarin bevinden zich vier themaparken, twee waterparken en een groot uitgaansgebied, Downtown Disney. De themaparken van WDW zijn Magic Kingdom, EPCOT bestaande uit Future World and World Showcase, Hollywood Studios en Animal Kingdom. Voor elk van deze parken dient u eigenlijk minstens een dag uit te trekken. Ook in de drie overige attractieparken in Orlando, Universal Studios, Islands of Adventure dat ook van Universal is, en Sea World, het grootste marinepark ter wereld, kunt u met gemak een hele dag rondlopen en zich verbazen over wat de parken te bieden hebben.

Winkelen

Zowel in de Walt Disney World stad als in Orlando zelf zijn de winkelmogelijkheden legio. Populair zijn de diverse outlet malls, waar u tegen gunstige prijzen merkkleding kunt kopen. Voorbeelden zijn Orlando Premium Outlets International Drive, Orlando Premium Outlets Vineland en Lake Buena Vista Factory Stores. De populairste gewone winkelcentra van Orlando zijn de luxe The Mall at Millenia, waar u merken vindt als Abercrombie & Fitch, Hugo Boss, Chanel, Diesel, Gucci en Victoria’s Secret en de The Florida Mall, waar zich onder andere een grote H&M bevindt. Voor Disney parafernalia moet u naar Marketplace in Downtown Disney, waar zich allerlei gespecialiseerde winkels bevinden en ook op straat van alles verkocht wordt.

Uitgaan

Uitgaan kunt u in Downtown Disney of in Downtown Orlando. In Downtown Disney vindt u allerhande vormen van vermaak. Allereerst zijn in het gebied tal van restaurants gelegen, kunt u naar de bioscoop of een show bijwonen van Cirque du Soleil. Voor live muziek kunt u terecht bij House of Blues of Paradiso 37 Entertainment. In Downtown Disney is voor elk wat wils te vinden. Ook Universal heeft een eigen uitgaansgebied, CityWalk genaamd. Hier vindt u net als in Downtown Disney een grote hoeveelheid restaurants en bars, vaak met een speciaal thema en allerlei vormen van entertainment. Gaat u liever uit waar de locals hun avonden doorbrengen, dan moet u naar Downtown Orlando. De meeste uitgaansgelegenheden bevinden zich rond Orange Avenue en Church Street. Wanneer u op zoek bent naar een bepaald genre muziek, kunt u het beste de lokale bevolking om tips vragen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Florida:

Foto’s van Orlando

Populaire accommodaties in Orlando

CoCo Key & Water Resort 8
5 aanbieders
vanaf €853
Ramada Plaza Orlando 7.3
2 aanbieders
vanaf €853
Avanti Palms Resort 7.1
2 aanbieders
vanaf €865

Bekijk alle 10 accommodaties in Orlando

Ligging