Sarasota

Sarasota is een populaire badplaats aan de westkust van Florida.

Voor de kust van Sarasoto liggen zes eilanden en hier bevinden zich de mooiste stranden van Sarasota en volgens sommigen zelfs van heel Florida. Op Siesta Key vindt u drukke stranden met zeer veel voorzieningen. Lido Key, dat kleiner is dan Siesta Key, heeft met name in het noorden ook nog enkele rustige stranden met weinig bebouwing. Op Longboat Key bevinden zich luxe resorts en zeer goede restaurants. Dit eiland wordt minder door dagjesmensen bezocht. Casey Key is het domein van de welvarenden. Voordeel hiervan is dat de stranden over het algemeen over goede voorzieningen beschikken, maar niet massaal bezocht worden. Het rustigst is het op de stranden van Manasota Key, een langgerekt eiland ten zuiden van Sarasota. Met name Stump Pass Beach, dat in een natuurgebied gelegen is, is zeer de moeite waard. Tot slot ligt helemaal ten noorden van Sarasota Anna Maria Island met eveneens schitterende stranden. Bijzonder aan dit eiland is dat u er geen hoogbouw zult vinden. Houdt u van goed eten en vindt u het niet erg hier veel voor te betalen, reserveer dan een tafel in Beach Bistro, dat tot de beste restaurants van Florida behoort.

Kunst en Cultuur

Sarasota profileert zichzelf als kunst- en cultuurstad en beweert dat het de strijd kan aangaan met enkele van ’s werelds belangrijkste kunststeden. Het belangrijkste museum van de stad is het Ringling Museum Complex. Ringling was de oprichter van het wereldberoemde Barnum & Bailey Circus en tevens kunstliefhebber. Zijn collectie vormt de basis van het Museum of Art, waar u onder andere veel werken van Rubens vindt, maar ook Van Dyck, Velasquez en Titian zijn vertegenwoordigd. Tot het museumcomplex behoort ook het Cà d’Zan, het voormalig woonhuis van de familie Ringling, dat gebouwd is naar voorbeeld van het Dogenpaleis in Venetië. Ook het Circus Museum en het Asolo Theater behoren tot hetzelfde museumcomplex. Het Asolotheater werd oorspronkelijk in Italië gebouwd, maar in de jaren ’50 afgebroken en naar Sarasoto verplaatst. Op het gebied van de podiumkunsten vindt u in Sarasota ook Sarasota Opera, Sarasota Orchestra en Sarasota Ballet. Elk jaar worden in de stad een filmfestival en muziekfestival georganiseerd. Liefhebbers van oldtimers kunnen een bezoek brengen aan het Classic Car Museum en met de kinderen is het Mote Marine Laboratoy & Aquarium een leuk uitstapje.

Natuur

Wanneer u toe bent aan een mooie wandeling of behoefte heeft aan wat rust en stilte, kunt u naar het Myakka River State Park gaan. Dit prachtige natuurgebied behoort tot de oudste en grootste staatsparken van Florida. U kunt er kanoën, kajakken, een airboattocht maken, fietsen, wandelen, vissen en bovenal genieten van de mooie bossen, moerassen en graslanden.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Florida:

Foto’s van Sarasota

Ligging