Stranden in Florida

Zowel langs de oostkust als langs de westkust bevinden zich prachtige stranden. De mooiste zijn volgens velen gelegen op de eilanden voor de kust.

Sanibel Island

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sanibel Island is één van de eilanden voor de kust van Fort Myers. Het is een eiland voor rustzoekers. Hoofdactiviteit op de stranden van Sanibel is niet zonnen, zwemmen of surfen, maar schelpen zoeken. De oost-west ligging van het eiland zorgt ervoor dat grote hoeveelheden schelpen op het eiland aanspoelen. Gaat u naar Sanibel Island, neemt u dan naast u zwemspullen ook een emmertje mee, zodat u de mooiste exemplaren mee naar huis kunt nemen. Na een dag lang schelpen zoeken, kunt u op het strand genieten van een prachtige zonsondergang. Het mooiste strand van Sanibel is Bowman’s Beach, maar ook Lighthouse Beach, met de karakteristieke vuurtoren, is geliefd.

Siesta Key

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Volgens velen bevinden de mooiste stranden van Florida zich op Siesta Key, een eiland voor de kust van Sarasota. Inderdaad beschikt het eiland over kilometerslange, heerlijke zandstranden met veel voorzieningen. Het nadeel is dat hun schoonheid algemeen bekend is en dat het er dus vaak erg druk is. Rustiger is het op de stranden van buureilanden Manasota Key en Anna Maria Island, dat verder richting het noorden gelegen is.

South Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

South Beach is wellicht het bekendste strand van Florida. Het is het strand waar veel, zo niet alles, draait om zien en gezien worden. South Beach is veel meer dan strand alleen. U vindt er een uitgebreid nachtleven, mooie Art Deco architectuur en veel watersportvoorzieningen. South Beach is overigens niet voor iedereen weggelegd, maar dat u uw ogen uitkijkt staat in elk geval vast. Ten noorden van South Beach ligt Miami Beach. Naar gelang u verder naar het noorden gaat nemen de drukte, het over-the-top gehalte en de hectiek af.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Naples

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Naples is een luxe bestemming in Florida. De plaats beschikt over vele golfresorts, luxe hotels en prachtige stranden, die voor het grootste gedeelte gelukkig nog vrij toegankelijk zijn. Op de stranden zijn goede faciliteiten aanwezig. Voor kinderen is er echter weinig te doen en ook moet u geen wild nachtleven verwachten. Naples is een ideale bestemming voor een romantische vakantie.

New Smyrna

Bron: Tetraminoe, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

New Smyrna staat bekend om haar relaxte sfeer en de surfmogelijkheden. Het is hier een stuk rustiger dan op de bekende stranden van Florida en dat gaat gepaard met een prettige, ontspannen sfeer. Surfers komen hier graag, ook al staat New Smyrna ook bekend om de vele haaien. Dit zijn echter kleine haaien, die het niet op mensen gemunt hebben. New Smyrna is een goed alternatief voor de drukke stranden langs de Atlantische kust van Florida.

Bahia Honda Park

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bahia Honda State park is een staatspark in de Keys. Tot het park behoort ook een prachtig strand, dat, omdat het in een beschermd natuurgebied gelegen is, nog onbedorven is. U kunt hier genieten van rust, stilte, een prachtig strand en mooie natuur.