Entertainment in Florida

Over een gebrek aan entertainment hoeft u zich in Florida geen moment zorgen te maken. Met een enorm aanbod aan pretparken valt hier altijd genoeg te beleven.

Walt Disney World

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Walt Disney World is een gigantisch pretpark, dat eigenlijk een stad op zich vormt. Het bestaat niet alleen uit een aantal themaparken, maar ook bevinden zich op het terrein tal van hotels, restaurants, uitgaansgelegenheden en (thema)winkels. De vier themaparken vormen de hoofdattracties van WDW. Het oudste van de vier parken is Magic Kingdom. Centraal in het park ligt het kasteel van Assepoester. Rondom het kasteelliggen de zes landen van Magic Kingdom, Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland, Main Street USA en Tomorrowland. Main Street USA vormt het toneel van de parades met alle bekende Disneyfiguren. EPCOT, het tweede park, bestaat uit Future World en World Showcase. Future World richt zich op wetenschap en technologie van de toekomst. In de Mission Space simulatie kunt u bijvoorbeeld ervaren hoe het is om een reis door de ruimte te maken. In World Showcase maakt u als het ware een reis om de wereld. U bezoekt daarbij elf landen, waaronder China, Marokko, Frankrijk en Mexico. Het derde grote park in WDW is Disney’s Hollywood Studios met attracties die zijn gebaseerd op bekende films en televisieseries, waaronder Star Wars en Indiana Jones. Zeer populair zijn de liveshows, waarin spectaculaire stunts uitgevoerd worden. Disney’s Animal Kingdom, het nieuwste van de vier parken, draait om dieren en de natuur. U vindt er zowel echte dieren als de bekende dieren uit de Disneyverhalen. Elk van de vier parken beschikt over fantastische attracties voor het hele gezin. Voor de waterparkliefhebbers onder u heeft Disney Blizzard Beach en Typhoon Lagoon aangelegd. Het eerste is een waterpark met een skithema en veel snelle, spannende glijbanen, die vooral de durfallen onder u zullen aanspreken. Typhoon Lagoon is gebaseerd op een door een orkaan getroffen eiland en biedt waterattracties voor het hele gezin. Downtown Disney, is tot slot het uitgaansgebied van WDW. Hier vindt u allerlei vormen van entertainment, u kunt er naar de bioscoop, lekker uit eten, winkelen en goed feesten.

Universal Orlando

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De grote tegenhanger van WDW is Universal Orlando, dat gebaseerd is op filmthema’s en over het algemeen geschikter is voor een wat ouder publiek dan Walt Disney World. De meeste attracties in Universal Studios zijn niet geschikt voor bangeriken, maar juist voor hen die graag de adrenaline door hun lijf voelen gieren. Leuk zijn ook de 4D attracties, waarbij u als het ware een rol speelt in een korte Shrek film. Achtbaanliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan het ook door Universal opgerichte Islands of Adventure, waar u overal om u heen achtbanen zult zien. Attracties vallen onder bepaalde thema’s, zoals bijvoorbeeld The Wizarding World of Harry Potter, Jurassic Parc, The Lost Continent en The Amazing Spiderman.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sea World

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sea World is het grootste marinepark ter wereld. U kunt er spectaculaire dolfijnen-, zeehonden- en orkashows bijwonen. Daarnaast beschikt het park ook over enkele achtbanen.

Overige pretparken

Bron: NathanF, CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Dinosaurusliefhebbers kunnen hun lol op in Dinasaur World. Het park is vooral met kleine kinderen een leuk uitstapje. Ook een bezoek aan Legoland Florida zal uw kinderen veel plezier bezorgen. Entertainment te midden van prachtige natuur vindt u in Silver Springs waar u naast diverse attracties en vogelshows, ook kunt genieten van een riviercruise en een wandeling door de botanische tuinen. Mocht u gefascineerd zijn door het bijbelverhaal of het op een levendige manier willen leren kennen, bezoekt u dan The Holy Land Experience, waar het bijbelverhaal in een pretpark setting tot leven komt. Bush Gardens Tampa biedt een mooie combinatie van dierentuin en attracties, zodat het een heel divers publiek aanspreekt. U kunt er een safaririt maken, shows bijwonen en genieten van een achtbaanritje. Nog meer dieren en safaribelevenissen vindt u in Lion Country Safari.