Evenementen in Florida

In Florida worden jaarlijks diverse evenementen en festivals georganiseerd, waaronder Miami Fashion Week, Daytona 500 en Gasparilla Pirate Festival.

Festivals en evenementen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De festivals en evenementen die in Florida worden georganiseerd zijn van zeer uiteenlopende aard. Feesten op Caribische muziek kunt u in maart in Miami tijdens Miami Carnaval in de wijk Little Havana. In maart kunt u op Daytona Beach het Bike Week evenement bijwonen. Een week lang verzamelen motorliefhebbers zich met hun dierbaarste bezit in Daytona Beach. In februari kunt u in Daytona naar Daytona 500, een jaarlijkse autorace, die ook wel The Great American Race genoemd wordt. Voor raceliefhebbers een must! Een derde groots evenement in Daytona is het Biketoberfest dat net als de Bike Week volledig in het teken van motors en hun berijders staat. Een leuk festival in Tampa is het Gasparilla Pirate Festival, dat elk jaar in januari plaatsvindt. Modeliefhebbers doen er goed aan in april naar Miami te gaan, want dan vindt de Miami Fashion Week plaats. In juli worden op Key West de Hemingway Days georganiseerd, waarbij alles draait om Hemingway, de schrijver van onder andere ‘The old man and the sea. Muziekfans kunnen in mei hun hart ophalen op het West Palm Beach, waar vijf dagen lang allerlei (internationale) muzikanten optredens verzorgen. Tijdens het Sunfest kunt u ook een kunsttentoonstelling bezoeken. Voor sportfanaten is het Sony Open tennistoernooi van Key Biscayne een aanrader.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Nationale feestdagen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot de nationale feestdagen van de VS behoren onder andere Thanksgiving, dat gevierd wordt op de vierde donderdag in november en eerste kerstdag, oftewel Christmas Day. Tweede kerstdag, Boxing Day is geen officiële feestdag in de VS. Andere feestdagen zijn nieuwjaarsdag, en Martin Luther King Day in januari, Presidents’ Day op de derde maandag in februari, Memorial Day op de laatste maandag in mei, Independence Day op 4 juli en Labor Day op de eerste maandag in september. Independence Day wordt gevierd met parades, vuurwerk en barbecues. Thanksgiving is een familieaangelegenheid, waarbij men traditioneel kalkoen eet.