Florida Keys

De Florida Keys worden wel de Caraïben van Amerika genoemd. Het is een archipel bestaande uit meer dan duizend kleine en grotere (koraal) eilanden.

De Florida Keys worden aan de ene zijde omgeven door de Atlantische Oceaan en aan de andere kant door de Golf van Mexico. Het meest westelijke eiland, Key West ligt slechts 150 km verwijderd van Cuba. De eilanden strekken zich over zo’n 170 km uit. Vissen, duiken en snorkelen behoren tot de populairste activiteiten. De onderwaterwereld heeft zeer veel te bieden; in het gebied bevindt zich het enige levende koraalrif van de Verenigde Staten. Met name het John Pennekamp Coral Reef is spectaculair. Mocht u zelf niet kunnen of willen duiken of snorkelen, dan kunt u een tocht op een glasbodemboot maken. Key Largo is het beste uitgangspunt voor verkenningen van het koraalrif. Vissers moeten beslist stoppen op Islamorada, het viseiland bij uitstek. Hier worden jaarlijks meerdere grote vistoernooien gehouden. Op het eiland kunt u zwemmen met dolfijnen. Ook voor mensen die niets met vissen hebben kan Islamorada wat te bieden hebben; op het eiland bevinden zich namelijk diverse kunstgaleries. Naast wateractiviteiten vindt u op de Keys goede winkelmogelijkheden, bijvoorbeeld op het centraal in de eilandengroep gelegen Marathon Key.

De Lower Keys

Rust en natuur treft u aan op de Lower Keys. Hoogtepunt is het Bahia Honda State Park op Bahia Honda Key. Dit eiland is onbewoond en beschikt over prachtige stranden, die tot de mooiste van Florida behoren. Ook Big Pine Key is een eiland met veel mooie natuur, dat u bijvoorbeeld per fiets kunt verkennen. De Lower Keys liggen tussen Marathon Key en Key West in. Key West is de meest zuidelijk gelegen plek van de VS en het bekendste eiland van de archipel. Op het eiland zijn vele hotels, restaurants en winkels te vinden en er is altijd wat te doen. Zo worden regelmatig festivals georganiseerd en kunt u ook hier viswedstrijden verwachten. Duiken en snorkelen zijn hier eveneens veel gebezigde activiteiten en wanneer u ’s avonds uit wilt, kunt u terecht op Duval Street, waar goede restaurants en hippe clubs gevestigd zijn. Het voormalig woonhuis van Ernest Hemingway is één van de populairste attracties van Key West, maar ook het aquarium en het zuidelijkste puntje van de VS worden vaak door toeristen bezocht. Ten westen van Key West liggen de Dry Tortugas eilanden die tot het Dry Tortugas National Park behoren. Het zijn onbewoonde eilanden die alleen per boot bereikt kunnen worden. Het nationaal park bestaat naast de eilanden ook uit de omliggende wateren, waarin zich prachtige koraalriffen en exotische vissoorten bevinden. Op één van de eilanden ligt het 19de eeuws Fort Jefferson, dat zeker de moeite van een bezoek waard is.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden in Florida:

Foto’s van Florida Keys

Ligging