Vervoer in Florida

De afstanden in Amerika zijn groot en een auto is, ook binnen steden, eigenlijk onmisbaar.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een auto kunt u het beste online vanuit Nederland al huren. Dit is meestal het goedkoopst. De bekende verhuurbedrijven hebben kantoren op de grote luchthavens, waar u dan meteen uw huurauto kunt ophalen. Zorg dat u de juiste verzekeringen afsluit en laat u goed voorlichten over de extra kosten, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. De maximumsnelheden liggen in de VS lager dan in Nederland. Ze worden goed aangegeven en u doet er goed aan zich ook aan deze snelheden te houden. Rechts inhalen is in Amerika toegestaan. Dit is in het begin even wennen en vergt extra aandacht. Wanneer u op een kruising rechtsaf wilt, mag u door rood rijden, mits u eerst stopt en het overige verkeer niet hindert. Op een kruispunt zonder stoplichten, mag de automobilist die als eerste op de kruising aankomt als eerste de kruising over. Dit gebeurt over het algemeen gedisciplineerd. Stoplichten hangen aan de overkant van de kruising en dus niet zoals in Nederland aan de kant waar u aan komt rijden. Zorg ervoor dat u dus niet per ongeluk al de kruising oprijdt, omdat u richting het stoplicht rijdt.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de steden kunt u gebruik maken van taxi’s. U kunt deze van tevoren bestellen of op straat aanhouden. Over het algemeen rijden ze op de meter. De prijzen liggen rond of iets hoger dan de prijzen in Nederland.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel de auto verreweg het populairste vervoersmiddel in Florida is, kunt u tussen de grote steden binnen Florida en van en naar steden in andere staten ook met de trein of met de bus reizen. Kleinere plaatsen zijn over het algemeen niet goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Het treinverkeer in Florida wordt verzorgd door Amtrak, die online een dienstregeling aanbiedt. De belangrijkste busmaatschappij van Amerika is Greyhound, die met name lange afstandsritten verzorgt. In de steden, meestal binnen een bepaalde regio, bieden verschillende lokale maatschappijen busdiensten aan. Informeert u ter plekke naar de mogelijkheden. In Miami kunt u gebruik maken van de metrobus en in Orlando wordt het openbaar vervoer met name verzorgd door de Lynx busmaatschappij.