Eten en drinken in Florida

Hoewel de bekende fastfood eetcultuur van Amerika ook in Florida te vinden is, kent de keuken van deze staat ook gezonde gerechten met veel verse ingrediënten.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met name de keuken van Zuid-Florida is divers en wordt sterk beïnvloedt door de Caraïbische eetcultuur. Men kookt met verse producten, waarbij met name veel vis, zeevruchten, papaja, mango en kokos gebruikt worden. Ook gember en citroengras zijn favoriete ingrediënten. Deze keuken wordt wel aangeduid als de Floribbean, maar is minder pittig dan de echte Caraïbische. Uiteraard vindt u in Florida ook veel gefrituurde gerechten op menukaarten terug en BBQ is eveneens zeer populair. In Little Havana in Miami vindt u restaurants die typisch Cubaanse gerechten serveren. In het noorden van Florida is de keuken eenvoudiger en minder cultureel divers. Typisch voor Florida zijn de Key limoenen, die op The Keys groeien. Probeert u in elk geval eens Key lime pie, die met deze limoenen bereid is.

Eetgewoonten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ontbijten doet u in Florida bij voorkeur in een coffeeshop, waarbij u meestal onbeperkt koffie krijgt en het ontbijt verder bestaat uit eieren (in welke vorm dan ook) en spek, soms met gebakken aardappelen of grits, het typisch zuidelijk Amerikaanse maisgries. Overdag kunt u overal snacks krijgen en ’s avonds kunt u al vanaf een uur of vijf aanschuiven. Porties zijn in Amerika meestal groter dan u verwacht. Dit geldt ook voor frisdranken.

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Supermarkten zijn in de VS over het algemeen gigantisch en u kunt er van alles en nog wat krijgen. Bekende ketens zijn Walmart, Kmart en Publix. Ze hanteren over het algemeen zeer ruime openingstijden, waardoor u op vrijwel elk tijdstip ergens uw boodschappen kunt halen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Restaurants vindt u in Florida in alle soorten en maten. Typisch Amerikaans zijn de diners, waar u terecht kunt voor eenvoudige, echt Amerikaanse maaltijden. Vaak vindt u ze langs snelwegen. Fastfoodketens zijn alom vertegenwoordigd. Daarnaast zijn in de steden ook zeer goede restaurants te vinden, waar u in een chique setting heerlijk kunt eten. Meer informatie over de restaurants en met name de kwaliteit hiervan kunt u vinden op de website van Zagat, het Amerikaanse equivalent van Michelin. In restaurants is een fooi niet vrijblijvend. Bedienend personeel verdient een minimum loon en is grotendeels afhankelijk van fooien. Een verhoging van de rekening met minstens 15% wordt van u verwacht. In sommige restaurants is dit bedrag al bij de rekening opgeteld, controleert u altijd even of dit het geval is. In fastfoodrestaurants betaalt u geen fooi.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

U kunt het kraanwater in Florida zonder problemen drinken, dat wil niet zeggen dat het net zo smaakt als in Nederland. Het kan zijn dat het water naar chloor smaakt en u de voorkeur geeft aan mineraalwater.