Praktische informatie

In dit menu vindt u allerhande praktische informatie die u van pas kan komen voor of tijdens uw verblijf in Florida.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Florida betaalt u met US Dollars. Verreweg het meest gebruikte betaalmiddel is de creditcard en deze is tijdens een verblijf in Florida onmisbaar. Soms kan het zelfs handig zijn om meerdere creditcards bij u te hebben. Ook de kleinste bedragen betaalt u in de VS vaak met creditcard, zoals bijvoorbeeld de taxi of een fooi in een restaurant. Zonder creditcard komt u in de VS niet ver. Uiteraard is het raadzaam altijd wat contact geld op zak te hebben om bijvoorbeeld een snack bij een kraampje te betalen.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de VS kunt u alleen met triple of quad band mobiele telefoons bellen. De kosten voor een belletje naar het thuisfront zijn echter erg hoog en u kunt beter een telefoonkaart aanschaffen, waarmee u bij een openbare telefooncel kunt bellen. Zo’n prepaid phone card koopt u bij het tankstation, de supermarkt of in een kiosk. Internet is wijd verbreid in de VS en veel hotels en restaurants beschikken over WiFi-aansluitingen.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor een reis naar Florida heeft u geen inentingen nodig. De zorg is in Florida van uitstekende kwaliteit. Wel is een reisverzekering met dekking voor zorgkosten aan te raden. U dient voor behandeling in ziekenhuizen meestal in bezit te zijn van een geldige creditcard. Voor medicijnen kunt u terecht in pharmacies of drugstores. De zon is in Florida erg fel en u dient zich daarom goed tegen de zon te beschermen. Smeer u voldoende vaak in en draag een hoofddeksel wanneer u op het heetst van de dag de zon in gaat.

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Florida is over het algemeen een veilige bestemming. In de grote steden dient u wel uw gezonde verstand te gebruiken en bepaalde wijken kunt u beter mijden. Berg uw waardevolle spullen op in een kluis in uw hotel. Zorg wel dat u altijd een kopie van uw paspoort bij u heeft, zodat u zich te allen tijde kunt identificeren. Wanneer u tijdens het orkaanseizoen in Florida bent, houdt u dan nieuwsberichten in de gaten, zodat u tijdig voorzorgsmaatregelen kunt nemen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over Florida:

  • De netspanning in Florida bedraagt 110 tot 115 volt. Stekkers hebben twee platte, brede pinnen. Een adapter is dus nodig.
  • In chiquere restaurants wordt een dresscode gehanteerd. Mannen dienen een overhemd en jasje te dragen en vrouwen een jurk of rok.
  • Gehandicaptenvoorzieningen zijn in Florida over het algemeen zeer goed. Ook de pretparken houden rekening met mindervalide bezoekers en u kunt bijvoorbeeld in de pretparken rolstoelen huren. Veel hotels en openbare gelegenheden zijn rolstoeltoegankelijk en beschikken over voorzieningen voor mindervaliden.
  • Naturisme is in Florida verboden, topless zonnen kan alleen op bepaalde stranden. Op openbare stranden is het in elk geval niet toegestaan, maar bij sommige hotels staat men topless zonnen wel toe.
  • Fort Lauderdale en Key West staan bekend als goede bestemmingen voor homoseksuelen.
  • Regels met betrekking tot het gebruik van alcohol zijn in de VS streng. Om alcohol te kopen en te nuttigen dient u 21 jaar of ouder te zijn. U zult merken dat men vaak naar uw identiteitsbewijs vraagt, zorg dus dat u dit bij u heeft of in elk geval een kopie kunt tonen. Alcohol op straat drinken is ook niet toegestaan en kan u op een vervelende boete komen te staan.